Όρνιθες... και άλλα πλάσματα". Ξεκίνησε η καλοκαιρινή έκθεση του Jean - Jacques Tesson στο ξενοδοχείο Brown.

dsc_0029-ekthesi.jpg
 
Οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και ο τρόπος που επέδρασε στην φύση η απουσία των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, στάθηκε για τον δημιουργικά σκεπτόμενο Jean - Jacques Tesson, η αιτία για δώσει όψη και πνοή σε μία ακόμη σειρά από τα γνώριμα γλυπτά του. Φτιαγμένα από παλιά, σίδερα, διαβρωμένα από τον τον χρόνο και τις συνθήκες, παίρνουν ζωή ανάμεσα στα δέντρα, στον κήπο του ξενοδοχείου Brown.

Ο αγαπητός σκηνοθέτης και καλλιτέχνης Jean - Jacques Tesson, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων που έγιναν σήμερα το βράδυ μίλησε στο Aegina Portal για τα νέα του γλυπτά: "Όρνιθες... και άλλα πλάσματα", με τα οποία εμπλουτίζει το θεματικό περιεχόμενο των έργων - ενοτήτων, που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.
 
Στα εγκαίνια παρευρέθη η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι, στον κήπο του ξενοδοχείου Brown.
 
"Άλλος ένας χειμώνας αποκλεισμένος στο Σφεντούρι. Πανήσυχο το χωριό. Ούτε καν το βούισμα των αεροπλάνων. Οργιάζουν οι σπουργίτες. Δικός τους ο τόπος. Σμήνη γλάρων κόβουν βόλτες πάνω από το ατελιέ μου τιτιβίζοντας. Μόλις γύρισε τη πλάτη ο σκύλος, το ζευγάρι δεκαοχτούρων κάνει μπάνιο στη γούρνα και τινάζεται με θόρυβο. Ο φίλος μου, ο κότσυφας, μου κρατάει παρέα. Σε κάθε γωνιά του κήπου φτερουγίσματα, τερετίσματα, κελαηδήματα. Σιγά σιγά μου άνοιξε η όρεξη να συνομιλώ μαζί τους. Με τη δικιά μου λαλιά. Του παλιού σίδερου. Ποια άλλη;", λέει για το έργο του ο Jean - Jacques Tesson.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png