Αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου. Έκθεση γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας.

 
Τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής, αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας. Πρόκειται για εκδήλωση, που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του 12ου Aegina Fistiki Fest.

Χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Σοφία Μιχαλοπούλου, αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, ενώ το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη. Στη συνέχεια χαιρετισμό απήθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος "Κώστας Ανδρέου", αρχιτέκτονας Νίκος Βαλής. Για το έργο του Κώστα Ανδρέου μίλησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης και ο συγγραφέας, κριτικός τέχνης, καθηγητής του ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης, χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.
 
Η έκθεση είναι γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα "Κώστας Ανδρέου", την επιμελείται ο εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης και πρόκειται για την δεύτερη έκθεση που εγκαινιάστηκε σήμερα, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Κώστα Ανδρέου. Η πρώτη, είναι έκθεση ζωγραφικής στο Λαογραφικού Μουσείο, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν νωρίτερα σήμερα.
 
Ο Κώστας Ανδρέου (1917-2007) υπήρξε ένας σημαντικός Έλληνας της διασποράς, που απέσπασε τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις, κυρίως στη χώρα όπου εργάστηκε επί μισό αιώνα, τη Γαλλία. Ήταν γλύπτης, ζωγράφος, χαράκτης, κατασκευαστής μακετών και εφευρέτης τεχνικών. Συνεργάστηκε με τον LeCorbusierκαι τον Ιάννη Ξενάκη. Ήταν αυτοδίδακτος. Προσμέτρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του περισσότερες από 250 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς και πολυάριθμα βραβεία και τιμές. Έζησε και εργάσθηκε αρκετά χρόνια στην Αίγινα, όπου ήλθε ως φίλος του Νίκου Νικολάου και αγόρασε το 1977 ένα σπίτι, στην είσοδο του οποίου υπάρχει πάντα η υπογραφή του.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη και φίλοι του φεστιβάλ, που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα γλυπτά που εκτίθενται στο αίθριο του μουσείου.

Διάρκεια έκθεσης: 3-24 Σεπτεμβρίου, καθημερινά εκτός Τρίτης 10:00-17:00. Είσοδος 4 ευρώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png