Αποκαλυπτήρια του γλυπτού "Έφηβοι" του Νεκταρίου Κοντοβράκη, στο Campion School, στην Παλλήνη Αττικής.


Την Παρασκευή 24, Σεπτεμβρίου 2021, στις 9:15, εγκαινιάστηκε το γλυπτό του εικαστικού Νεκταρίου Κοντοβράκη "Έφηβοι" στο αγγλικό σχολείο Campion School στην Παλλήνη, Αττικής, για τον εορτασμό της 50ής επετείου λειτουργίας του σχολείου στην Ελλάδα (1970-2020).

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
To Campion School Ιδρύθηκε το 1970, με βασικούς στόχους την επίτευξη της ακαδημαϊκής αριστείας για την αγγλόφωνη κοινότητα της Αθήνας και την ανάπτυξη κατανόησης και αγάπης για την Ελλάδα και για τα ελληνικά ιδανικά.
 
Στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη, σε μια σύντομη τελετή, την οποία προσφώνησε ο Headmaster Μr M Henderson, αποκαλύφθηκε το γλυπτό του Ν. Κοντοβράκη, από δύο μαθητές του γυμνασίου αντίστοιχα. Παρουσιάστηκαν οι δύο έφηβοι, αγόρι-κορίτσι, σε μπρούτζο, καθισμένοι σε ένα λιτό ξύλινο πάγκο, να καλωσορίζουν τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου, με τo γνωμικό του Campion School, "Tomorrow Βegins Τoday", το αύριο ξεκινάει σήμερα, να υπενθυμίζει σε όλους τη σπουδαιότητα της παιδείας, για το μέλλον των παιδιών μας. Το γλυπτό προλόγισε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνος Στεφανίδης.
 
Στην τελετή, λόγω ειδικών συνθηκών, παραβρέθηκαν καθηγητές, μέλη από το Board of Trustees και λίγοι φίλοι. Στο πρώτο κουδούνι τα παιδιά του σχολείου, αντίκρισαν το γλυπτό με μεγάλο ενθουσιασμό!

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου του Νεκτάριου Κοντοβράκη.