"Ο Αλέξανδρος Ροδάκης ζώντας στο σπίτι του, στο Μεσαγρό, την καθημερινότητα της προπολεμικής Αίγινας". Ομιλία του κ. Νεκτάριου Κουκούλη.


 
Χωρισμένη σε ενότητες, ανάλογα με την περίοδο και το περιεχόμενό τους, ήταν η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του εκπαιδευτικού κυρίου Νεκτάριου Κουκούλη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Η ενασχόληση του κυρίου Κουκούλη με το "σπίτι του Ροδάκη" στο Μεσαγρό και η προσπάθεια για τη διάσωση του, ανέδειξε μία ενδιαφέρουσα ενότητα από λαογραφικά, πολιτιστικά, ιστορικά και άλλα στοιχεία, που αποτέλεσε με τη σειρά της πηγή έμπνευσης και παρακίνησης.

Στην έρευνά του χαρτογραφείται η ενδιαφέρουσα θεώρηση της φύσης, της λαϊκής τέχνης και της ευφυούς ισορροπίας ανάμεσα στην καθημερινότητα, τις δουλειές της υπαίθρου και την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να τους δώσει σχήμα και μορφή. Ο κ. Κουκούλης εκτός από τα νέα δεδομένα που παρουσίασε, παρέθεσε μία μεγάλη σε μέγεθος βιβλιογραφία, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σε ένα κοινό το οποίο γέμισε την αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαίρη Κουκούλη.