"Από τους κανατάδες στον Παναγιώτη Σκλάβενα: Η αγγειοπλαστική στην Αίγινα του 20ου αιώνα". Η διάλεξη του Γιώργου Κυριακόπουλου στο Λαογραφικό Μουσείο.

Μία προσεκτικά δομημένη διάλεξη, με τεκμηριωμένες αναφορές και πλούσια λαογραφικά δεδομένα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Ήταν η πρώτη από τις τέσσερεις διαλέξεις, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την 8η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, με τίτλο: "Τέσσερεις Διαλέξεις για την Γιορτή του Φιστικιού".
Η πρώτη διάλεξη ήταν του κ. Γιώργου Κυριακόπουλου. Είχε τίτλο "Από τους κανατάδες στον Παναγιώτη Σκλάβενα: Η αγγειοπλαστική στην Αίγινα του 20ου αιώνα" και ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού κύριος Γιώργος Καλόφωνος και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Ο κύριος Γιώργος Κυριακόπουλος σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και το Λονδίνο, αλλά εργάστηκε αποκλειστικά ως στέλεχος σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Συμμετέχει ως αιρετό μέλος στην Διοικούσα Επιτροπή της EWABA (European Waste to Advanced Biofuels Association) στις Βρυξέλλες. Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η πολιτική, η Αθήνα, το περιβάλλον, η έρευνα και μελέτη της ελληνικής λαϊκής κεραμικής και ο Πολιτισμός. Το 2013 ίδρυσε την διαδικτυακή σελίδα Metropolitan Museum Athens στο Facebook όπου 8.000 χρήστες από όλο τον κόσμο ανταλλάσσουν απόψεις για την τέχνη στα αθηναϊκά μουσεία. Συμμετείχε ως συντονιστής στην Επιτροπή του Ποταμιού "Διά Ταύτα" για τον Πολιτισμό και είναι ενεργό μέλος στους Τομείς της Αθήνας και του Πολιτισμού.

Ο κύκλος των εισηγήσεων θα συνεχιστεί με την ομιλία του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και δημοσιογράφου κ. Νίκου Μπακουνάκη, την Τετάρτη 24 Αυγούστου, με θέμα: "Το έντυπο βιβλίο στην ψηφιακή εποχή".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png