"Αυτά που μας ταξίδεψαν". Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Νοσταλγικές φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών, αλλά και πιο πρόσφατες, παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, στην έκθεση φωτογραφίας παλαιών πλοίων του Σαρωνικού με τίτλο: "Αυτά που μας ταξίδεψαν", τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες το απόγευμα. Η πρώτη έκθεση με παρόμοιο περιεχόμενο είχε πραγματοποιηθεί τέσσερα χρόνια πριν στον ίδιο χώρο. Σε αυτήν, που αποτελεί τη συνέχειά της, παρουσιάζονται καινούργιες φωτογραφίες και άλλο υλικό, όπως πίνακες δρομολογίων. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο κύριος Γιώργος Μπήτρος.

"Αφορμή για την οργάνωση της έκθεσης μας έδωσε το γεγονός, ότι φέτος, ειδικά τον Ιούνιο, συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την ναυπήγηση και καθέλκυση των δύο Αιγινήτικων οχηματαγωγών του "Αφαία" και του "Αίγινα". Πριν πενήντα χρόνια, αυτά τα δύο μεγάλα πλοία, για την εποχή εκείνη, ήρθαν στην Αίγινα και συνέβαλαν με τον τρόπο της την ανάπτυξη της Αίγινας και στη συνέχεια με το "Ελλάς". Είναι μία έκθεση η οποία τροφοδοτεί τη νοσταλγία", είπε ο κύριος Γιώργος Μπήτρος μιλώντας στο Aegina Portal.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα έως τις 5 Σεμπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας 19.00 - 21.30.