Η αναβίωση του Κλήδονα στο Φανάρι του Μπούζα.


Για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι του Μπούζα η αναβίωση του Κλήδονα από τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας. Η κυρία Λίνα Μπόγρη - Πετρίτου και η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Φλώρα Αλυφαντή έβγαλαν τα ριζικά των κατοίκων και των παραθεριστών του νησιού που πήγαν στην εκδήλωση για να βιώσουν ένα έθιμο, που μεταφέρει μέχρι τις ημέρες βιώματα και αναμνήσεις αρκετών δεκαετιών πριν. Τα στιχάκια έφεραν τα γέλια και τα πειράγματα, μέχρι ο καλοκαιρινός ήλιος να βασιλέψει στην ακύμαντη θάλασσα.

Ο Νεκτάριος Μπόγρης είχε φροντίσει και φέτος για το πιο εντυπωσιακό κομμάτι αυτής της αναβίωσης, την μεγάλη φωτιά, που ολοκληρώνει το τελετουργικό του εθίμου. Μαζί είχε φροντίσει και τα νόστιμα σουβλάκια που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν εκεί.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Την αναβίωση του εθίμου παρακολούθησε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 9ου Φεστιβάλ Φιστικιού κυρία Καίτη Σαλπέα και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png