Το "Κάψιμο του Ιούδα". Η αναβίωση του εθίμου στην παραλία της Πέρδικας.

Video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η αναβίωση ενός παραδοσιακού εθίμου της Πέρδικας: "Το κάψιμο του Ιούδα". Η αναβίωση του εθίμου έγινε από την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας και την Πολιτιστική Ομάδα Γυναικών Πέρδικας, χθες το απόγευμα στην τοποθεσία "Γερμανική εξέδρα" στην άκρη του γραφικού λιμανιού. Η διαδρομή του ομοιώματος του Ιούδα, ξεκίνησε από το σχολείο, πέρασε από τα γραφικά σοκάκια του χωριού και την παραλία, φτάνοντας στην μικρή προβλήτα στην άκρη του λιμανιού.

Τη διαδρομή αυτή προς την πυρά, ακολούθησαν δεκάδες παιδιά και γονείς, κάτοικοι του νησιού και παραθεριστές, που αυθόρμητα θέλησαν να συμμετέχουν. Η εκπαιδευτικός κυρία Σωζία Αποσπόρη, διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Πέρδικας, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην αναβίωση του εθίμου, και αφού έψαλε το Χριστός Ανέστη, μαζί με μικρούς και μεγάλους, παρέδωσαν το ομοίωμα του Ιούδα στην πυρά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png