Η προετοιμασία για το "κάψιμο του Ιούδα" στην Πέρδικα την Κυριακή του Πάσχα.

Video Σταύρος Ρωπαΐτης.
Η περσινή πρωτοβουλία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, και έτσι η ομάδα γυναικών που είχε αναλάβει την αναβίωση ενός εντυπωσιακού λαογραφικού εθίμου, αυτό του καψίματος του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα, αποφάσισε να το συνεχίσει. Το κάψιμο του ομοιώματος του Ιούδα, είναι ένα ξέσπασμα που διαρκεί μέχρι το κατασκευασμένο από πανιά και άλλα υλικά ομοίωμα αν παραδοθεί στις φλόγες. Η υλοποίηση της αναβίωσης πέρυσι στην Πέρδικα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς σε αυτή συμμετείχε όλο το χωριό και βέβαια οι εκδρομείς του Πάσχα.

Στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στη θέση "εξέδρα" στο λιμάνι της Πέρδικας θα στηθεί το σκηνικό της τελευταίας πράξης του προδότη του Ιησού, ρίχνοντας στην πυρά όλες τα άνομα και κατακριτέα χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για μια εμπειρία που όσοι βρεθούν στην Αίγινα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα πρέπει να ζήσουν από κοντά! Οι κυρίες της ομάδας μίλησαν στο Aegina Portal για τη φετινή αναβίωση του εθίμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png