Η Ασπασία Συρίγου για το Αιγινήτικο κοπανέλι και τη συμμετοχή της στα "Λαγήνι Workshops". .

Ένα από τα ενδιαφέρονται στοιχεία των Λαγήνι Workshops που πραγματοποιήθηκαν στο Εϋνάρδειο το Σαββατοκύριακο, ήταν η παρουσία των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων και της λαογραφίας της Αίγινας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα έχει το γεγονός ότι οι μαθητές που συμμετείχαν στα workshops είχαν την ευκαιρία να μάθουν για μία μοναδική Αιγινήτικη τεχνική, για το κοπανέλι.



Για αυτό το σκοπό στα Λαγήνι Workshops ήταν προσκεκλημένη η κυρία Ασπασία Συρίγου, εγγονή της Ασπασίας Γκίκα, που όπως η γιαγιά της, έτσι και η ίδια, προσπαθεί ώστε να διατηρηθούν πολύτιμα λαογραφικά στοιχεία της Αίγινας και να μεταφέρονται με ζωντανό τρόπο από γενιά σε γενιά. Η Ασπασία Συρίγου μίλησε στο Aegina Portal για τη συμμετοχή της στα εικαστικά εργαστήρια, για τον ενθουσιασμό που έδειξαν οι μαθητές για αυτή την τέχνη, για τη δημιουργία ενός εικαστικού έργου με την τοποθέτηση πολύτιμης δαντέλας σε ένα χάρτη με επίκεντρο το Χαλέπι της Συρίας και το μέλλον που ενδέχεται να έχει αυτή η προσπάθεια, καθώς το κοπανέλι από μία παραδοσιακή τέχνη περνά και αποτελεί μέρος εικαστικών έργων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png