Η εκδήλωση της Αναβίωσης του εθίμου του "Λειδινού" στην Κυψέλη. . .

Στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η αναβίωση του εθίμου του Λειδινού. Η εκδήλωση φροντισμένη και ανανεωμένη σε πολλά σημεία, προσέφερε ένα δίωρο σχεδόν πρόγραμμα που περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς, χορωδιακά τραγούδια, πυροτεχνήματα, κεράσματα, υπαίθρια έκθεση και μουσική. Το κοινό απόλαυσε χορούς από τα Επτάνησα, τη Ρούμελη και άλλες περιοχές από τα χορευτικά τμήματα της κυρίας Αγγελικής Λαζάρου και της κυρίας Σοφίας Κάππου. Για το έθιμο του Λειδικού μίλησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης που ήταν και ο φορέας της εκδήλωσης, όπως και η καθηγήτρια κυρία Σ. Γλυνιαδάκη.


Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η παρουσία της Χορωδίας της Κυψέλης υπό τη διεύθυνση της Βάνας Χαλκίδη, την οποία συνόδεψε στο πιάνο ο Αλέξανδρος Στενάκης. Ίσως ένα από τα θετικότερα μηνύματα της αναβίωσης του εθίμου του Λειδινού στις μέρες μας, είναι η συμμετοχή όλου του φάσματος των ηλικιών της ευρύτερης περιοχής της Κυψέλης. Μικρά παιδιά που διασκεδάζουν συμμετέχοντας στην πομπή ή χορεύοντας, έφηβοι που χορεύουν ή συμμετέχουν στην αναπαράσταση ή οι μεγαλύτερες κυρίες που μεταφέρουν την εμπειρία τους και βοηθούν σε κάθε πόστο. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κεράσματα και παραδοσιακό κρίθινο κουλούρι, με χορούς και πυροτεχνήματα. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png