Ο Κλήδονας στο "Φανάρι του Μπούζα". Για δεύτερη χρονιά από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας. .

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας αναβίωσε το έθιμο του "Κλήδονα" στο "Φανάρι του Μπούζα" στους Αγίους Αποστόλους. Τα ριζικά, ένα έθιμο που κρατούσε για χρόνια στις γειτονιές της Αίγινας, έχει συνδεθεί με την καλοκαιρινή διάθεση και μετά από πολλές προσπάθειες αναβιώνει και πάλι, όχι "μουσειακά", αλλά με τον παλμό και τη δυναμική των νέων ανθρώπων του νησιού, που γοητεύονται και συμμετέχουν στα λαογραφικά πράγματα της Αίγινας. Μαζί με τους καλά "μυημένους" και δεκάδες παραθεριστές, που είδαν από μακριά τις φωτιές, πλησίασαν και απόλαυσαν τη μαγευτική βραδιά που διοργάνωσαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

Άλλωστε για όσους δεν γνώριζαν, η κυρία Λίνα Μπόγρη - Πετρίτη περιέγραψε με το γνώριμο της τρόπο το έθιμο, τις παραδόσεις που το συνοδεύουν, τους τρόπους με τους οποίους επηρέαζε την κοινωνική ζωή και τελικά ένωνε τους ανθρώπους  γύρω από το δοχείο με το "αμίλητο νερό". Η καλοκαιρινή βραδιά φωτίστηκε από τις φλόγες και τροφοδωτήθηκε από τους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια. Μεζέδες και άλλα κεράσματα συμπλήρωσαν την όμορφη εκδήλωση που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png