"Μνήμες Σπογγαλιείας στην Αίγινα". Έκθεση για τη σπογγαλιεία του νησιού στο Λαογραφικό Μουσείο. .

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης "Μνήμες Σπογγαλιείας στην Αίγινα", πρόκειται για μία έκθεση λαογραφικού και εικαστικού περιεχομένου που γίνεται με αφορμή το αφιέρωμα του 20ου τεύχους του Περιοδικού Πολιτισμού  "Η Αιγιναία" στην σπογγαλεία του νησιού. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπο ιστορικό υλικό από τις συλλογές του Μουσείου και ιδιωτικές συλλογές οικογενειών του νησιού καθώς και έργα σύγχρονων εικαστικών με θέμα την σπογγαλιεία. Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η κυρία Ίρις Κρητικού και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.


Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας κύριος Κώστας Γαλάνης, ο διευθυντής του περιοδικού η "Αιγιναία" κύριος Γιώργος Μπόγρης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και η επιμελήτρια της έκθεσης κυρία Ίρις Κρητικού. Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να δει έργα των: Έφη Βάγκνερ, Δημήτρης Βλάικος, Μάριος Βουτσινάς, Ειρήνη Γκόνου, Γιάννης Δέδες, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Νίκος Καπάνταης, Ελένη Κάτσα, Αλίνα Μάτσα, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Άννα Μπίλη, Ματίλντα Ναχμία Ζακάρ, Μίλτος Παντελιάς, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Δημήτρης Σαρασίτης, Νίκος Στεφάνου, Γιώργος Τσεριώνης, Νίκος Φλώρος, Πάβλος Χαμπίδης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι 11.00 - 13.30 το πρωί και  19.00 - 21.30 το απόγευμα.