Η παρουσίαση του Κλήδονα από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού..

Με την υπέροχη αφήγηση της κυρίας Λίνας Πετρίτου, που παρουσίασε και φέτος τα λαογραφικά στοιχεία του Κλήδονα στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, αλλά και την εξιστόρηση των όσων συνέβαιναν μερικές δεκαετίες πριν στις γειτονιές της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η προγραμματισμένη λαογραφική εκδήλωση. Το τρόπος που ξεκίνησε, οι διαδικασίες που έπρεπε να τηρούνται απαρέγκλιτα, οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων του νησιού, ο έρωτας και η προσμονή του γάμου με το αγαπημένο πρόσωπο, ήταν τα μέρη της αφήγησης που συνέθεσαν την παρουσίαση των λαογραφικών στοιχείων του Κλήδονα. Φυσικά από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναβίωση του. Έτσι, γύρω από το πηγάδι της αυλής, τα μικρά αντικείμενα όσων παρακολουθούσαν και συμμετείχαν, μπήκαν στο δοχείο με το "αμίλητο νερό" και συνδέθηκαν με το ριζικό του στίχου που ακολουθούσε. Πότε γλαφυρός, πότε ερωτικός και κάποιες φορές σόκιν, έκανε όσους παρακολουθούσαν να ξεσπούν σε γέλια και πειράγματα.

Η ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν ο ποιητής και μουσικός Γιώργος Μαρίνος, που τραγούδησε μερικές από τις συνθέσεις του, με χιουμοριστικούς, επίκαιρους και καυστικούς στοίχους όπως πάντα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Πέτρος Πετρίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου κύριος Κώστας Γαλάνης που χαιρέτησε την εκδήλωση, μέλη και φίλοι του συλλόγου.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png