Το έθιμο του Κλήδονα με μουσική και χορό από τον Μορφωτικό Σύλλογο Βαθέος.

Με μουσική και χορό αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα και τα ριζικά ο Μορφωτικός Σύλλογος Βαθέος. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μέλη του Συλλόγου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αναδέψουν την παράδοση και παράλληλα να διασκεδάσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με τραγούδια, μουσική και χορό. Η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαρία Λυκούρη καλωσόρισε όσους προσήλθαν στην αυλή του Παλιού Δημοτικού Σχολείου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Ακολούθησε το τελετουργικό της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα και των ριζικών. Νεαρά κορίτσια έφεραν το "αμίλητο νερό" και στη συνέχεια ένας - ένας από τους κατοίκους της περιοχής έριχναν μέσα στο δοχείο με το νερό ένα αντικείμενο. Τα στιχάκια που συνοδεύουν το κάθε αντικείμενο όταν αυτό βγαίνει από το δοχείο, δημιούργησαν τη γνωστή ατμόσφαιρα με τα γέλια και τα πειράγματα.

Με την ολοκλήρωση του εθίμου, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ξεκίνησε το χορό, προς ικανοποίηση όλων, αφού πολλοί από τους παρευρισκόμενους ακολούθησαν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινωτήτων Βαθέος και Κυψέλης κύριος Μπακόμητρος και Καλαμάκης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης κύριος Γιώργος Μουτσάτσος, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών "Η Αφαία" κυρία Βάντα Βάρτζελη. Η εκδήλωση έκλεισε με το παραδοσιακό κέρασμα της ημέρας, κρίθινο ψωμί και τυρί.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png