Με έργα Σούμπερτ ξεκίνησε το 15o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας. Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή με jazz στην Αύρα.

DSC_0007-festival-theatrou.JPG

Με συναυλία από έργα του Σούμπερτ ξεκίνησε φέτος το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας. Η πρώτη αυτή συναυλία έγινε στην αυλή του Ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου (αντί του Σαββάτου 14 Αυγούστου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά) στην παραλία της Αύρας με jazz μουσική.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για αυτές τις δύο συναυλίες:

"Η πρώτη συναυλία, η έναρξη μας έγινε στις 8 του μηνός και ήταν κατά γενική ομολογία, με μεγάλη επιτυχία, διότι και τα έργα ήταν σπουδαία, ήταν όλη η συναυλία Σούμπερτ, το τρίο του Σούμπερτ  op. 99 και το εμβληματικό κουαρτέτο που έχει την επωνυμία “O θάνατος και η κόρη”, που είναι εμπνευσμένο από ένα τραγούδι του ίδιου του Σούμπερτ και έχει κάνει ένα αρχιτεκτόνημα καταπληκτικό. 

Οι μουσικοί που έπαιξαν ήταν, τι να σας πω, κάτι το πολύ - πολύ σπουδαίο. Είχανε μία σύμπνοια μεγάλη, νόμιζες ότι παίζουν εδώ και πολύ καιρό, χρόνια, ενώ είχαν συναντηθεί τώρα τελευταία και κάναμε τρεις πρόβες και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα.

Εγώ ήμουνα πολύ συγκεκριμένη και πολύ χαρούμενη που άρχισε έτσι και επίσης έλαβε μέρος η πάρα πολύ αξιόλογη πιανίστα η Ελισάβετ Κουναλάκι, που έπαιξε το δυσκολότατο μέρος αυτό το τρίο για πιάνο του Σούμπερτ. 

Οι άλλοι συντελεστές ήταν ο Φαίδων Μηλιάδης, η Λευκή Κολοβού, που έπαιξε τσέλο, ο Ηλίας Σδούκος, βιόλα και ήταν ο Αλέξανδρος Πετρίν, βιολί ήταν εξαιρετικοί!

Έχω την ωραιότερη ανάμνηση και από τον κόσμο, που ήτανε τόσο θερμός και πολυπληθής. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου την Έλενα Χούντα και την Πόπη Παλαπάνη, που βοήθησαν τόσο πολύ στην οργάνωση. Απίστευτη η βοήθεια στην οργάνωση να είναι όλα στην τάξη, στη θέση τους, οι καρέκλες, τα πάντα και βεβαίως, ο πατέρας Νικόλαος, που μας προσφέρει αυτό το θαυμάσιο χώρο στην αυλή Σωτήρος, που έχει πολύ μεγάλη, καλή ηχητική και πολύ ωραία ατμόσφαιρα και τον φίλο μας τον Δέρματα που μας βοηθάει πάντοτε στις ηχογραφήσεις και στον ήχο.

Σήμερα έχουμε μία πολύ ωραία συναυλία, που είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Είναι στο χώρο της τζαζ. Θα λάβει μέρος και ένας πολιτικός μηχανικός ο οποίος ζει στην Αίγινα και είναι τραγουδοποιός και θέλουμε να τον τιμήσουμε. Θα ακούσουμε τα ωραία τα τραγούδια και αμέσως μετά ο Βασίλης Ρακόπουλος ο διάσημος κιθαρίστας της τζαζ που θα έχει μαζί του τους συνεργάτες τους σπουδαίους τζαζίστες.  Επίσης τον Τάκη Φαραζή,  τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο τρομπετίστα και τον Γιάννη Παγκάκη κοντραμπάσο.

Θα ήθελα πολύ να έρθετε όλοι, να χαρούμε αυτή τη βραδιά διαφορετικής μουσικής που επίσης αγαπώ πολύ, όταν είναι τόσο καλά δοσμένη", είπε η Ντόρα Μπακοπούλου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png