Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία του Στέφανου Κορκολή στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Τι είπε για τον Μίκη Θεοδωράκη.


Η τελευταία συναυλία του Στέφανου Κορκολή στην Αίγινα ήταν το 2011, στο 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, μαζί με την Ντόρα Μπακοπούλου. Μετά από μία δεκαετία ο δημοφιλής μουσικός επέστρεψε στο νησί, χαρίζοντας στο κοινό του 12ου Aegina Fistiki Fest μία αξέχαστη συναυλία, μαζί με την τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη. 


Στη χθεσινοβραδινή συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Φιστικιού, οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν αγαπημένες επιτυχίες και επιλεγμένες συνθέσεις, που ξεσήκωσαν το κοινό που την παρακολούθησε!

Ο Στέφανος Κορκολής καλωσορίζοντας το κοινό της συναυλίας είπε: "Είμαστε εδώ για να σας διηγηθούμε με νότες τις μουσικές μου ιστορίες. Τις μουσικές μου ιστορίες που αφορούν σε τραγούδια τα οποία έχω γράψει και έχω ερμήνευσε στο παρελθόν, τραγούδια τα οποία έχω γράψει για πολύ σημαντικούς και μεγάλους ερμηνευτές, τα οποία θα σας ερμηνεύσουμε σήμερα με ένα καινούργιο τρόπο. Τραγούδια τα οποία έχω ενορχηστρώσει, τραγούδια τα οποία έχω ζηλέψει και τα έχω αγαπήσει σαν να ήταν δικά μου και βέβαια τραγούδια που έχουν αφήσει ιστορία.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μία αναφορά, διότι η σχέση μου με τον τιτάνα της παγκόσμιας μουσικής τον Μίκη Θεοδωράκη, ήτανε μία σχέση που τα τελευταία επτά χρόνια, ήτανε μία σχέση θα τολμούσα να πω, πολύ οικογενειακή.

Πέρα από δάσκαλός μου στη μουσική ήταν ο δάσκαλος μου στη ζωή, του χρωστάω πάρα πολλά. Ο Μίκης είναι εδώ ακόμα δεν θα φύγει ποτέ, όχι μόνο από την Ελλάδα, από όλο τον πλανήτη και ούτως ή άλλως, πάντα ξεκινώντας τις μουσικές ιστορίες γιατί ο Θεοδωράκης αποτελεί ίσως, το πιο σημαντικό μέρος των μουσικών ιστοριών. Θα ξεκινήσω με τους “Χαρταετούς”, που το αγαπούσε πάρα πολύ όπως το είχα διασκευάσει”.

Την συναυλία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, που προσέφερε μία ανθοδέσμη στους καλλιτέχνες μετά το τέλος της συναυλίας, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο δημοφιλής ηθοποιός Χάρης Ρώμας, με την ιδιότητά του ως εντεταλμένος σύμβουλος Θεατρικών και Μουσικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαριλένα Γιαννούλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εθελοντές του φεστιβάλ επιτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο, ειδικό στο ζήτημα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων. Το κοινό θα πρέπει να ακούει με προσοχή και να τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες τους.

Το πρόγραμμα του 12ου Aegina Fistiki Fest συνεχίζεται σήμερα Σάββατο, με μία μεγάλη συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια και τους συνεργάτες του, επίσης στο γήπεδο της Αίγινας. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων μέσα στο γήπεδο θα είναι υποχρεωτική. Θα υπάρξει ταξιθεσία.

Διοργάνωση Δήμος Αίγινας – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png