Συναυλία του Κουαρτέτου Κλαρινέτων και Κρουστών της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, στον Μουσικό Σύλλογο Αίγινας ΜΟΥΣΑ.

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, μουσική συναυλία στην οποία συμμετείχε το Κουαρτέτο Κλαρινέτων και Κρουστών της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας ΜΟΥΣΑ προλόγισε η γραμματέας του Συλλόγου κ. Αλεξάνδρα Τσούμα.


Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε υπέροχες ερμηνείες από γνωστά μουσικά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά θέματα και τραγούδια από γνωστά συγκροτήματα τα οποία ερμήνευσαν οι μουσικοί στα κλαρινέτα: Μηλιώνης Ιωάννης, Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Γερμολάς Χρήστος Αρχικελευστής Λ.Σ. ο Κωνσταντόπουλος Χρίστος, Αρχικελευστής Λ.Σ. και Φώτης Ζαχαρίας, Λ/Φ και στα κρουστά Παπουτσιδάκη Αθανασία Επικελευστής Λ.Σ. και Χριστοδούλου Κωνσταντίνος Λ/Φ, οι οποίο και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, μαθητές της ΜΟΥΣΑ συνόδευσαν το κουαρτέτο παίζοντας κρουστά. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Μουσικής του Λιμενικού Σώματος κ. Νικόλαου Μπάνου.

Η Υπηρεσία Μουσικής του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Το 1946 με την υπουργική απόφαση υπ' αριθ. 56349 της 4ης Δεκεμβρίου 1946 ιδρύθηκε η Μουσική Λ.Σ. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται ιδιαίτερα στις επίμονες προσπάθειες του Υποπλοιάρχου Λ.Σ Γεώργιου Καβελαρά και τέθηκε υπό την εποπτεία του ιδίου και τη μουσική διεύθυνση του υπαξιωματικού Χ. Παύλοβιτς, προερχόμενου από τη Μουσική του Π.Ν.
 
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της μπάντας έγινε στην εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου του 1947 . Η Υπηρεσία Μουσικής στην πολύχρονη παρουσία της έχει συμμετάσχει σε πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων. Άξια ιδιαίτερης μνείας υπήρξε η συμμετοχή της Υπηρεσίας σε εκδηλώσεις όπως:
 
Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, (Σεπτ. - Δεκέμβρ. 1947).
Αθλητικές εκδηλώσεις ( πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Εθνικών Ομάδων 1987 στο Σ.Ε.Φ , τελετή έναρξης παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου 1997 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο κ.α . ) ,
Εκδηλώσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής , με συμμετοχή σε αφή ολυμπιακής φλόγας , για τέλεση ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων (Μαραθώνας 1996, Καλλιμάρμαρο Στάδιο 1998 , Ολυμπία 2001, Πειραιάς 2004, Προολυμπιακά τουρνουά 2004.)
Συναυλία των φιλαρμονικών ορχηστρών των Σωμάτων Ασφαλείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 29-01-12.
Τον Ιούνιο του 2015 πραγματοποίησε συναυλία στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.
Από τον Οκτώβριο του 2015 συμμετέχει στην τελετή των βραβείων AMVER του INTERNATIONAL PROPELER CLUB.
Συναυλίες με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Δάκης ,η Βανέσα Αδαμοπούλου κ.α.
Το 2019 αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή της Υπηρεσίας Μουσικής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος με συναυλίες που δόθηκαν σε όλη την Ελλάδα.Οι επετειακές εκδηλώσεις έκλεισαν με μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Η ΥΜ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. καθώς και σε λοιπές κοινωνικές , θρησκευτικές και πολιτιστικές τελετές - εορτές ,στην επίσημη αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα καθώς και σε ετήσιες εκδηλώσεις οργανώσεων κοινωφελούς σκοπού όπως το ΑΡΓΩ και η UNICEF. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα καθώς και άλλων διοργανώσεων.
 
Το τιμόνι της φιλαρμονικής του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ ανά τα χρόνια κράτησαν εξαίρετοι Αρχιμουσικοί όπως οι Αντιπλοίαρχοι Λ.Σ. Κασφίκης Δημήτριος,Μουραφέτης Ευάγγελος και οι Πλοίαρχοι Λ.Σ. Νικολούζος Σπυρίδων, Μαντζούκας Χρήστος, Πάγκαλης Στέφανος, Περατινός Στυλιανός και Κασφίκης Ευάγγελος. Από το Νοέμβριο του 2017 Διευθυντής της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ είναι ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΡΕΤΤΟΣ Γεώργιος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png