Ένα μεγάλο δώρο στην Αίγινα, ήταν η συναυλία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”, από το περιοδικό "Αιγιναία".


Ως ένα μεγάλο δώρο στην Αίγινα, στους κατοίκους της και σε όσους την αγαπούν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μουσικοχορευτική βραδιά, που διοργανώθηκε από το περιοδικό "Αιγιναία", το βράδυ του Σαββάτου, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Αίγινας.


Κι αυτό, γιατί παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια και σκοποί, τα οποία προέρχονται από τις έρευνες που έκαναν η ιστορικός Γωγώ Κουλικούρδη την περίοδο 1950 έως 1960, ο μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης την περίοδο 1960 έως 1990 και η λαογράφος και μουσικός Δέσποινα Μαζαράκη, το καλοκαίρι του 1956.
 
Στόχος της βραδιάς δεν ήταν μόνο η ψυχαγωγία του κοινού, αλλά και να γίνει η αφορμή ώστε "να δοθεί η σκυτάλη" στους μουσικούς της Αίγινας κι αυτά τα τραγούδια να βγουν από το αρχείο και να συνεχίσουν να αναπαράγονται.

 
Η βραδιά ήταν ένα ταξίδι στη μουσική παράδοση του νησιού, μία βιωματική εμπειρία ξεχωριστή, για όσους αποφάσισαν να αφεθούν στις ερμηνείες της χορωδίας και της ορχήστρας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”.
 
Η συναυλία έγινε με την επιμέλεια και τη διδασκαλία της Αιγινήτισσας Ευαγγελίας Χαλδαιάκη και του Κώστα Τσαρούχη, οι οποίοι παρουσίασαν τραγούδια, που σπάνια ακούγονται στην Αίγινα.



Στην εκδήλωση συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, υπό την διδασκαλία του Αντώνη Χναράκη και της Φλώρας Γκλαβά, που κέρδισε το αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού, η προσέλευση του οποίου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

 
Το κοινό καλωσόρισε εκ μέρους του περιοδικού "Αιγιναία", η κυρία Ελένη Σταμπόγλη, ενώ για το πρόγραμμα και τους σκοπούς της συναυλίας, στο κοινό μίλησε η Ευαγγελία Χαλδαιάκη. Το φετινό τεύχος της "Αιγιναίας", που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, θα περιέχει αφιέρωμα και περισσότερες πληροφορίες για τα τραγούδια της Αίγινας.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησε εκ μέρους του Δήμου Αίγινας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, επίσης η πρόεδρος του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας κ Μαριλένα Γιαννούλη και πλήθος κόσμου


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png