Η Ντόρα Μπακοπούλου παρουσιάζει το πρόγραμμα του 16ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας.

 
Καταμεσήμερο, με φόντο την υπέροχη θέα από το σπίτι της, όπου τα μεγάλα κτήματα με τις φιστικιές, μοιάζει να φτάνουν μέχρι το μπλε της θάλασσας, η Ντόρα Μπακοπούλου και οι συνεργάτες της μουσικοί Νίκος Μάνδυλας, Κρυσταλλία Γαϊτάνου και Christophor Miroshnikov, μόλις έχουν τελειώσει την πρόβα για την μεγάλη συναυλία που θα ανοίξει το 16ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. “Παραμένουμε ρομαντικοί”, είναι ο τίτλος της συναυλίας, όπου θα παρουσιαστούν έργα των Bach, Massenet, Schubert, Schumann και Reverie.


"Την έχω αφιερώσει στην αγαπημένη μου φίλη που έφυγε από τη ζωή, την Ειρήνη Βουρλούμη", λέει η Ντόρα Μπακοπούλου "μου είναι αδιανόητο, θα έρχομαι στην Αίγινα και δεν θα τη βλέπω”.
 
Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, είναι υπό την υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα 9 συναυλιών στις οποίες περιλαμβάνονται τρεις μουσικής δωματίου, βραδιές jazz και crossover μουσικής, παλιά αθηναϊκά τραγούδια, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ρεσιτάλ πιάνου και βραδιά Lied. Οι χώροι που θα πραγματοποιηθεί είναι η παραλία της Αύρας, ο περίβολος του Ναού του Σωτήρα στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και το Θέατρο Μολφέση στην Παχειά Ράχη.
 
Το Φεστιβάλ της Αίγινας τιμήθηκε φέτος με το "Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών" για την 15ετή προσφορά μουσικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου κατά τη θερινή περίοδο, υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση της πιανίστας Ντόρας Μπακοπούλου.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png