“Παραμένουμε ρομαντικοί”. Με μία "μαγική" συναυλία ξεκίνησε το 16ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

 
Μία "μαγική" μουσική βραδιά, προσέφερε η εναρκτήρια συναυλία του 16ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, στο προαύλιο χώρο του ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.


Η συναυλία είχε τίτλο “Παραμένουμε ρομαντικοί” και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της ζωγράφου Ειρήνης Βουρλούμη. Στην συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί Ντόρα Μπακοπούλου, Νίκος Μάνδυλας, Κρυσταλλία Γαϊτάνου και Christophor Miroshnikov. Ερμηνεύτηκαν έργα των Bach, Massenet, Schubert, Schumann και Reverie. Τη μουσική βραδιά προλόγισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου.
 
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται, το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο θέατρο Μολφέση στην Παχειά Ράχη. Η συναυλία έχει έχει τίτλο “Τραγούδια της παλιάς Αθήνας”. "Ένα ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο ελληνικό γαλαξία όπου οι άνθρωποι τραγουδούσαν μέσα από την ψυχή τους για τον έρωτα και την αγάπη, για τους καημούς και τις πίκρες, για τη νιότη και τα χρόνια που δεν γυρίζουν πίσω", όπως αναφέρει το σημείωμα του προγράμματος. Στην συναυλία θα πάρουν μέρος η Δαυίδ Ναχμίας πιάνο - επιμέλεια, Χριστίνα Σαμαρά και Ρένα Στρούλιου τραγούδι.
 
Το 16ο Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας, που θα παρουσιάσει 9 συναυλίες, στην Αύρα, στο προαύλιο του Ναού του Σωτήρος, και στο θέατρο Ιάσων Μοφλέση στην Παχειά Ράχη θα διαρκέσει έως την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, είναι υπό την υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 
Την πρώτη συναυλία, στο Ναό του Σωτήρα, παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και οι φίλοι του φεστιβάλ που απόλαυσαν μία εξαιρετική μουσική βραδιά.