“Η αποθέωση της μελωδίας”, στην έναρξη του 17ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας!

DSC_0012-festival-mousikis-00.JPG
Με συναυλία από έργα των Σούμπερτ και Ντβόρζακ ξεκίνησε φέτος το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας. Η πρώτη αυτή συναυλία έγινε στην αυλή του Ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, μπροστά σε ένα πραγματικά μεγάλο κοινό.


Το φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Αίγινας, έχει τιμηθεί με το "Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών" για την προσφορά μουσικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου κατά τη θερινή περίοδο. 

Από τις 4 ως τις 25 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες μουσικής δωματίου, βραδιές jazz και crossover μουσικής, λυρικό τραγούδι, ρεσιτάλ πιάνου, βραδιά ποίησης και μουσικής.

Συναυλίες θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Μολφέση στην Παχειοράχη με τη μοναδική θέα, στην παραλία της Αύρας, πλάι στο κύμα και κάτω από τα αστέρια και βέβαια στο προαύλιο του Ναού του Σωτήρα με την υπέροχη ακουστική.

Σε αυτή την πρώτη συναυλία που είχε τίτλο: “Η αποθέωση της μελωδίας”, έπαιξαν οι μουσικοί Lily Maisky πιάνο,  Alissa Margulis βιολί,  Γιάννης Πετράκης βιολί,  Lyda Chen Argerich βιόλα,  Natalia Margulis τσέλο, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό!

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png