7ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Μετά την "Παρέλαση" έρχεται "Ο χορός της εξουσίας".


Το θεατρικό έργο "Η παρέλαση" της Λούλας Αναγνωστάκη, που ερμήνευσαν η Ελένη Στεργίου και Κωνσταντίνος Μάρκελος, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στο θεατρόφιλο κοινό της Αίγινας, φιλοξένησε χθες το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. "Δύο αδέλφια, ο Άρης και η Ζωή, ζουν απομονωμένα, αδιευκρίνιστο για πόσον καιρό, στην σοφίτα ενός σπιτιού. Τα δύο παιδιά επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι επιβολής και πρόκλησης των ορίων τους, ενώ έξω η πόλη ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της,  όπως ο Άρης και η Ζωή υποθέτουν". Ένα "υπαρξιακό θρίλερ ή αλληγορία επώδυνου σουρεαλισμού".

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου φιλοξενεί  τη θεατρική παράσταση του Οργανισμού Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή "Ο Χορός της Εξουσίας" ( Αγαμέμνων-Κλυταιμνήστρα-Ορέστης) σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη. Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση του Κ.Πολιτόπουλου.

Πρωταγωνιστούν Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαϊδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος. Μονωδός ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος. Σκηνικά κοστούμια Όλγα Σχοινά, μουσική επιμέλεια Στέφανος Νικολαϊδης, φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς, εικαστική επιμέλεια Agellakis digital.

Τα πρόσωπα του μύθου των Ατρειδών, όταν τα πήρε ο Ποιητής και τα ξανάπλασε, έπαψαν νάναι σύμβολα μονάχα. Γίνανε οντότητες, πλάσματα ζωντανά, αυθύπαρκτα και αυτόνομα, με σάρκα και με αίμα. Δεν τα αγγίζει ο χρόνος, ζουν και υπάρχουν πάντοτε εκτός της ιστορίας, σ ένα αέναο παρόν. Σήμερα επιστρέφουνε κι έχουν πολλά να πούνε. Θύματα και θύτες, ένοχοι κι αθώοι συγκρούονται και πάλι. Καθένας προβάλλει τη δική του αλήθεια και διεκδικεί τη δικαίωση.

Στην πραγματικότητα συγκρούονται οι αντίρροπες δυνάμεις της ψυχής και του πνεύματος, της λογικής και του πάθους. Και μέσα από τις αντιθέσεις προβάλλει το καινούργιο σε μια εναρμόνια σύνθεση. Οι ήρωες του δράματος συνομιλούν μεταξύ τους, αλλά απευθύνονται σε μας. Η συναρπαστική δράση και ο καίριος λόγος αφορούν το σήμερα. Ανοίγουν μια χαραμάδα από φως μέσα στη σκοτεινιά που βιώνουμε.

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό, μαθητικό, συνταξιούχων. Ώρα έναρξης της παράστασης 9:15 μ.μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png