Η Όλια Λαζαρίδου μιλά για "Τα παράσιτα του παραδείσου" και τη σχέση της με την Αίγινα.

 
Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθέτησε πέρυσι την εναρκτήρια παράσταση του Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας "Ο γάμος του Καραχμέτη". Στον φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, μαζί με την Μελίνα Τανάγρη, θα παρουσιάσει μία ιδιαίτερη παράσταση με ποίηση και τραγούδι που έχει τίτλο: "Τα παράσιτα του παραδείσου". Σήμερα, μίλησε στον Γιώργο Μπήτρο και στο Aegina Portal για την παράσταση, την σχέση της με την Αίγινα, αλλά και την επόμενη θεατρική της δουλειά.

"Τα παράσιτα του παραδείσου", θα παρουσιαστούν την Κυριακή 4 Αυγούστου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Είναι η μοναδική παράσταση, από το φετινό φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί σ' αυτόν τον χώρο. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς οι ανάγκες της παράστασης απαιτούν έναν χώρο "μαζεμένο", που να εξασφαλίζει καλή επαφή με το κοινό. "Τα παράσιτα του παραδείσου", τίτλος εμπνευσμένος, από ένα ποίημα του Λέοναρντ Κοέν, παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Βίκο Ναχμία, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται φέτος τρία χρόνια.
 
Σ' αυτήν η Όλια Λαζαρίδου θα απαγγείλει ποιήματα από τις Ελεγείες του Ράινερ Μαρία Ρίλκε και από την ποιητική ανθολογία του Τζελλαλεντίν Ρουμί σε μετάφραση Βίκου Ναχμία. Η Μελίνα Τανάγρη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν και δικά της. Στην κιθάρα θα τη συνοδεύσει ο Δημήτρης Παπαλάμπρου, που θα παίξει και σολιστικά κομμάτια. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:15 μ.μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png