"Στην Ταβέρνα του Μαρίνη". Μια νοσταλγική θεατρική παράσταση για την Αίγινα, από την Δέσποινα Γιαννούλη και τον Βαγγέλη Πιτσιλό.


Μια θεατρική παράσταση γεμάτη από τις αναμνήσεις μια άλλης εποχής, θα παρουσιάσουν φέτος το καλοκαίρι η Δέσποινα Γιαννούλη και ο Βαγγέλης Πιτσιλός. Η ιστορία του έργου έχει ως επίκεντρο ένα γνωστό στέκι της παλιάς Αιγινήτικης κοινωνίας, την ταβέρνα του Μαρίνη, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1918 υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Μαρίνη. Η ταβέρνα αποτέλεσε σημείο συνάντησης και διασκέδασης τόσο των κατοίκων του νησιού, όσο και της Αθηναϊκής αριστοκρατίας που έκανε της διακοπές στην Αίγινα. Ήταν το στέκι εργατών που δούλευαν στα νταμάρια, αλλά και γνωστών καλλιτεχνών που έζησαν στην Αίγινα όπως του Καλμούχου, του Καζαντζάκη, του Καπράλου, του Σικελιανού και του Νικολάου.

Η Δέσποινα Γιαννούλη και ο Βαγγέλης Πιτσιλός χρειάστηκε να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στην έρευνα, να πάρουν συνεντεύξεις από ανθρώπους που έδωσαν υλικό για εκείνη την εποχή και 100 χρόνια μετά να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες και τα φώτα του παραδοσιακού χώρου, για να υποδεχθούν το κοινό ενός θεατρικού έργου αυτή τη φορά.

Ο χώρος της παράστασης βρίσκεται λίγο πριν τον παιδικό σταθμό της Χλόης. Λόγω των περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα: 6942697123 και 6907393639.

Ταυτότητα Παράστασης
Σύλληψη- σκηνοθεσία-ερμηνεία: Δέσποινα Γιαννούλη-Βαγγέλης Πιτσιλός
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Σχεδιασμός αφίσας: Φωτεινή Κάτσα

Πληροφορίες
Χώρος: Η Ταβέρνα του Μαρίνη, λίγο πριν το σχολείο της Χλόης
Παραστάσεις: Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21.15
Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 21.15
Διάρκεια: 55 λεπτά
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Η Δέσποινα Γιαννούλη και ο Βαγγέλης Πιτσιλός, ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Γιώργου και Μαίρης Μαρίνη, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου, καθώς και για την βοήθεια και στήριξή τους σε όλα τα στάδια δημιουργίας της παράστασης. Χωρίς αυτούς η παράσταση αυτή θα ήταν ανέφικτη.

Ευχαριστούν, επίσης, την κα. Φλώρα Αλυφαντή, την κα. Ελένη Κυπραίου, τον κ. Σταύρο Δρακάκη, τον κ. Λευτέρη Διακογιάννη, την κα. Μαίρη Γαλάνη -Κρητικού και την κα. Μπανά Τόνια για τις συνεντεύξεις και το υλικό που μας παραχώρησαν, καθώς και όλους όσους προσέφεραν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση της παράστασης.

Χορηγοί: Ταβέρνα "ο Μάνιτας", Παντοπωλείο "Πετράς", Ηλεκτρικά είδη "Γουδής". Χορηγός επικοινωνίας: Aegina Portal.