Το αδιαχώρητο στην παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου και της Μελίνας Τανάγρη, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.


Τις ηθοποιούς Όλια Λαζαρίδου και Μελίνα Τανάγρη, καθώς και τον μουσικό Δημήτρη Παπαλάμπρου στην κιθάρα, φιλοξένησε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Η αυλή Λαογραφικού γέμισε ασφυκτικά, από κατοίκους και παραθεριστές του νησιού, που απόλαυσαν μία διαφορετική παράσταση κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αίγινας. Η Όλια Λαζαρίδου απήγγειλε ποιήματα από τις ελεγείες του Ράινερ Μαρία Ρίλκε και από την ποιητική ανθολογία του Τζελλαλεντίν Ρουμί σε μετάφραση Βίκου Ναχμία, ενώ Μελίνα Τανάγρη ερμήνευσε τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν αλλά και δικά της.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται στις 9 Αυγούστου με την Χριστίνα Αλεξανιάν και "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν". Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη... Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο.

Οι παραστάσεις του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινα πραγματοποιούνται στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και ξεκινούν στις 9:15 το βράδυ. Αναλυτικά το πρόγραμμα τον υπολοίπων παραστάσεων μπορείτε να το δείτε εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png