"Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν". Η Χριστίνα Αλεξανιάν μιλά για την συμμετοχή της στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.


Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, φιλοξενεί μία αξιόλογη θεατρική παράσταση. Πρόκειται για "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν", μία θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, που σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Χριστίνα Αλεξανιάν. Με την ευκαιρία της σημερινής παράστασης, που θα δοθεί στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και θα ξεκινήσει στις 9:15 μ.μ. η γνωστή ηθοποιός μίλησε στον Γιώργο Μπήτρο και το Aegina Portal για την συμμετοχή της στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αίγινας, για την σχέση της και τις αναμνήσεις της από τις διακοπές της στο νησί, αλλά και για την τηλεοπτική σειρά "Λόγω Τιμής", που επανέρχεται στις τηλεοπτικές οθόνες 22 χρόνια μετά.

Το σημερινό έργο αποτελεί μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν (εκδ. Πλέθρον). Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη. Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο, με τα γέλια και τις χαρές, με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία.

Συντελεστές: Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν. Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν: Φωνή: Μαρία Σπυριδωνίδου, Πολίτικο λαούτο – Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης, Βοηθός Σκηνοθέτη – Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Καρασαββίδης, Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη, Μοδίστρα: Πέννυ Τσομπανάκη, Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλογερής Trailer: Κώστας Κουφιόπουλος Γραφίστας: Γεράσιμος Αμπάτης. Την παραγωγή έχει κάνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης. Γενική Είσοδος : 12 Ευρώ. Προπώληση: 10 Ευρώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png