"Ήλιος με δόντια". Ο Βασίλης Βασιλάκης γράφει τον επίλογο του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.


Με τον Βασίλη Βασιλάκη και την θεατρική παράσταση "Ήλιος με δόντια, ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Αυγούστου το πρόγραμμα παραστάσεων του 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Ο Βασίλης Βασιλάκης, ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του θεατρόφιλου κοινού της Αίγινας, μίλησε στον Γιώργο Μπήτρο και στο Aegina Portal για την θεατρική παράσταση της Κυριακής, τα τρέχοντα και μελλοντικά σχέδιά του.

Ο "Ήλιος με δόντια" είναι ένας σπαραχτικός μονόλογος, μία χειμαρρώδης συνειρμική αφήγηση ζωής, που ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στο τώρα και στο χθες, με πικρές αναφορές στα ”χρηστά ήθη” της ελληνικής επαρχίας, την υποκρισία, τον μίζερο καθωσπρεπισμό.Ο Κωνσταντής. Ένα θύμα κοινωνικού ρατσισμού στις αρχές του αιώνα στη Χώρα της Χίου. Ένας άνθρωπος, παράπλευρη απώλεια ενός ιστορικού πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ.

Ο Γιάννης Μακριδάκης, συγγραφέας μεγάλων επιτυχιών, ένας πνευματικός άνθρωπος, ερευνητής, μελετητής, που έχει ταράξει τα πολιτιστικά νερά του τόπου του και ο Βασίλης Βασιλάκης, συνεπής για άλλη μία φορά στη θεατρική γραμμή και πορεία που έχει χαράξει, προσκαλούν το κοινό σε ένα ταξίδι στη βαθειά αλήθεια του θεάτρου. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο «Ήλιος με δόντια», του Γιάννη Μακριδάκη, Εκδόσεις Εστία.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία - Θεατρική μεταφορά: Βασίλης Βασιλάκης
Φωτογραφία back-stage: Κορίνα Χαριτοπούλου, Πέννυ Κτενά, Χριστίνα Σαρλάμη
Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ.
Προπώληση: 8 Ευρώ. Φοιτητικό- Ανέργων - ΑΜΕΑ 8 Ευρώ.