Ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη στην σκηνή του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 
Τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη φιλοξένησε χθες η σκηνή του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Οι φίλοι του φεστιβάλ ήταν για μία ακόμη φορά εκεί, απολαμβάνοντας μία παράσταση για την κωμικοτραγική ιστορία δύο ανθρώπων, όπως αυτή διαμορφώνεται στο κείμενο του Ρώσου Αλεξάντερ Γκέλμαν και στην θεατρική παράσταση "Το παγκάκι", που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κιμούλης. Το ερώτημα αμείλικτο αλλά και καθημερινό, μπορούν δύο άνθρωποι να ζήσουν μαζί, εάν κρύβουν ποιοι πραγματικά είναι;

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης οι δύο πρωταγωνιστές μίλησαν στο Aegina Portal και τον Γιώργο Μπήτρο. Ο Γιώργος Κιμούλης σχολίασε τον αυτοαποκλεισμό, την μοναξιά των social media, "τον άνθρωπο που από εργαζόμενος έγινε δανειζόμενος, από δανειζόμενος έγινε φοβισμένος, από φοβισμένος έγινε κατεστραμμένος και τώρα από όλη αυτή την κίνηση γίνεται και εν δυνάμει μολυσμένος".
 
"Κάναμε μία παράσταση που την παρακολούθησε αρκετός κόσμος, σε μία πάρα πολύ δύσκολη εποχή" λέει ο Γιώργος Κιμούλης και συνεχίζει: "Δεν συμβαίνει αυτό σε πολλές πόλεις, πράγμα που σημαίνει ότι δίνει την μάχη του ο κόσμος. Δηλαδή αυτός ο αυτοαποκλεισμός, όπως θα τον χαρακτηρίζω, που έχει συμβεί, υπάρχουν κάποιοι τόποι και κάποιοι άνθρωποι που αντιστέκονται σ' αυτό. Βεβαίως, το μεγάλο πρόβλημα κατά την γνώμη μου, πέρα του κορονοϊού, είναι το οικονομικό πρόβλημα το οποίο το βλέπουμε παντού, και το οποίο από ότι φαίνεται θα "σκάσει" και θα είναι χειρότερο τον χειμώνα και εκεί χρειάζεται ο κόσμος να λειτουργήσει αν θέλετε, βάσει αυτού που ήθελε να πει και το έργο, δηλαδή ο καθένας να μην είναι μόνος του, χρειάζεται και πάλι να αναπτυχθεί η αίσθηση της συλλογικότητας.".
 
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη, που ήρθε για πρώτη φορά στο νησί, δήλωσε "μαγεμένη" και δεν σταμάτησε να φωτογραφίζει μέχρι να φτάσει στο χώρο της παράστασης. Λόγω του ρολού της στην παράσταση μίλησε για την σχέση της με το ψέμα στην προσωπική της ζωή, αλλά και την ιδιότητά της ως μουσικού που γράφει για το θέατρο και για τον κινηματογράφο: "Προτιμώ την αλήθεια στην τέχνη μου, δεν το συζητώ, μόνο με την δύναμη της αλήθειας μπορείς να κάνεις καλό θέατρο" λέει, ενώ σχολιάζοντας τις εικόνες από τα παγκάκια που συναντά, φάνηκε να την γοητεύει η ιδέα του πόσες ιστορίες έχει "ζήσει" ένα παγκάκι, αλλά και η εικαστική δύναμη που έχει, καθώς έχει φωτογραφίσει πολλά από αυτά που συναντά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png