Το "Περλιμπλίν και Μπελίσα" στο 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Σάββατο με το έργο "Η κυρά της Ρω".

DSC_0022-theatro2.JPG

"Ένας μεσήλικας άντρας, που έχει αποσυρθεί από την ζωή και είναι αφοσιωμένος στα βιβλία του, αρνείται τον γάμο μέχρι που η υπηρέτρια που τον φροντίζει, αιφνιδιαστικά τον παρασύρει σε αυτόν. Παντρεύεται την νεαρή Μπελίσα". Κάπως έτσι ξεκινά το έργο "Περλιμπλίν και Μπελίσα" του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που παρουσιάστηκε χθες στη σκηνή του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Τη σκηνοθεσία έκανε η Αρκαδία Ψάλτη. Στράτος Σωπύλης, Μαρίνα Καμαλάκη, Καλλιόπη Τζερμάνη, Αρκαδία Ψάλτη, Καλλιόπη Τζερμάνη.

Το πρόγραμμα το 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου με το έργο "Η κυρά της Ρω", του Γιάννη Σκαραγκά. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως "Κυρά της Ρω" από το όνομα του μικρού νησιού στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Σταύρος Λίτινας. Παίζει η Φωτεινή Μπαξεβάνη, τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει η Βιολέτα Ίκαρη. Η παράσταση ξεκινά στις 21:15.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png