"Η κυρά της Ρω" καθήλωσε το κοινό του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

DSC_0048-kiraro.JPG

Μία σπουδαία παράσταση, που γέμισε με ρίγη συγκίνησης του κοινό, που είχε την τύχη να την παρακολουθήσει, παρουσίασε χθες το βράδυ το 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Ο λόγος για τη θεατρική παράσταση η "Η κυρά της Ρω", του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα και μία μοναδική ερμηνεία από την ηθοποιό Φωτεινή Μπαξεβάνη, που καθήλωσε το κοινό.


Μετά το τέλος της παράστασης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κ. Γιώργος Μπήτρος και η κ. Μαρία Θεοδωράκου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, προσέφεραν στη Φωτεινή Μπαξεβάνη λουλούδια και τη σημαία της Αίγινας.

"Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, που έγινε γνωστή ως «Κυρά της Ρω» από το όνομα του μικρού νησιού στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της".

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει η Βιολέτα Ίκαρη.

Το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 12 Αυγούστου, με το έργο "Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας", σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Ανδρίτσου. Παίζει ο Γιώργος Ηλιόπουλος.