"Νέα γη. Από το εγώ στο εσύ". Εντυπωσίασε η χοροθεατρική παράσταση από το ΝΑΜΑ.


Σε κείμενα της Ευαγγελίας Ρεκλείτη και χορογραφία του Βαγγέλη Πιτσιλού, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, η χοροθεατρική παράσταση με τίτλο "Νέα γη. Από το εγώ στο εσύ".


Ο συμβολισμός ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της παράστασης, καθώς ο θεατής αντίκρισε επί σκηνής δύο οντότητες, με γυναικεία μορφή. Η μία εξέφραζε το "εγώ" και άλλη "εσύ". Εξέφραζαν δύο ολόκληρους κόσμους, τις διαφορετικότητές του, τις αντιφάσεις του, το αντιπάλεμα μεταξύ τους. Μια οπτικοποιημένη αναμέτρηση ανάμεσα στη διαφορετικότητα του άσπρου και του μαύρου της "εγούπουλης" και της "εσύπολης".

Ο χορός και τη μουσική έγιναν τα μέσα που με το πέρασμα του χρόνου, ανέτρεψαν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο διαφορετικές οντότητες. Η αναμέτρηση ανάμεσα στο άσπρο το και μαύρο δημιούργησε κάτι καινούργιο, που έφερε την εναλλαγή των συναισθημάτων και τη συγκίνηση στο κοινό.

Η παράσταση που διοργάνωσε το γυμναστήριο ΝΑΜΑ και παρουσίασε ο Βαγγέλης Πιτσιλός, η Κορίνα Γιαννούλη και η Ευαγγελία Ρεκλείτη, ήταν αφιερωμένη στην Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη που ένα διάστημα της ζωής της έζησε στην Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png