Με "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν", τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, συνεχίζεται το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, μετά τη ακύρωση της συμμετοχής της, από τη θεατρική παράσταση "Εκείνος κι εκείνος".

20230722_212957-festival-theatrou-aeginas.jpg

Με "Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν", τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, συνεχίζεται το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής την Παρασκευή 4 Αυγούστου, μετά από την ενημέρωση της Οργανωτικής Επιτροπής από τις εταιρείες παραγωγής των δύο θεατρικών παραστάσεων "Εκείνος κι εκείνος" με τους κ. Γ. Κωνσταντίνου και κ. Αλ. Ρήγα και "Μαύρη Sambuca" με  τον κ. Τ. Παπαδημητρίου, που είχαν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν στο 13ο Φεστιβάλ  Θεάτρου στις 6/8  και 10/8 αντίστοιχα, οι παραστάσεις ακυρώνουν τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ λόγω αλλαγής  του πλάνου της περιοδείας  τους. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας παρουσιάζει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023
"Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν", με ελεύθερη είσοδο, καθώς η παράσταση χορηγείται από την Περιφέρεια Αττικής.

1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη.. Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο. Με τα γέλια και τις χαρές.. Με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της. Μια αληθινή ιστορία. Μια συγκλονιστική μαρτυρία.

Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν. Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχει η Μαρία Σπυριδωνίδου.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png