Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», στο 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

DSC_0007-kourtian-01.JPG
Με πολύ μεγάλη επιτυχία, στον κατάμεστο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», που βασίζεται σε μία αληθινή, πραγματική ιστορία και ανατρέχει πίσω στο 1915 και την γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.

Η μάνα-μοδίστρα, οι δυο της αδελφές, τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια και ύστερα οι συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. 

Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ. Με τον φόβο και τον θάνατο με τα γέλια και τις χαρές, με τις μουσικές και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή της.

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν αποτελούν μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν. Η παράσταση ήταν χορηγία της Περιφέρειας Αττικής.

Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν. Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχει η Μαρία Σπυριδωνίδου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png