"Αιγίνης Μουσική Περιήγησις". Η παρουσίαση του βιβλίου.


Σε μία ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας και ο Σύλλογος των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού το βιβλίου του μουσικολόγου κυρίου Μάρκου Δραγούμη "Αιγίνης Μουσική Περιήγησις".

To Aegina Portal είχε φωτογραφίσει το εξώφυλλο και είχε παρουσιάσει το βιβλίο "Αιγίνης Μουσική Περιήγησις" στις αρχές Μαΐου. Χθες βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού υπήρξε μία πλήρης ενημέρωση για τη μεθοδολογία που ακολούθησε ο συγγραφέας ώστε να συλλέξει τα στοιχεία, να τα ταξινομήσει και να τα παρουσιάσει.

Η εργασία για τη σύνταξη του βιβλίου ξεκίνησε το 1966. Τότε ο συγγραφέας κατέγραψε σε νότες από τις ηχογραφήσεις που είχαν κάνει η Γωγώ Κουλικούρδη και η Δέσποινα Μαζαράκη. Το βιβλίο αποτελείται από 519 σελίδες και εντυπωσιάζει με τον όγκο των πληροφοριών που παρέχει στον αναγνώστη, αλλά και με τον τρόπο που αυτές παρουσιάζονται.

Η βραδιά έκλεισε με την κυρία Κορίνα Πετρίτη που τραδούδησε παραδοσιακά Αιγινήτικα τραγούδια, συνοδία ζωντανής μουσικής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png