"Οι Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας". Παρουσίαση βιβλίου στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Φυστικιού Αίγινας.

Δελτίο Τύπου.
Στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Φυστικιού Αίγινας
Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, 18.30

Συνθέτοντας το Ψηφιδωτό του Γαστρονομικού μας Πολιτισμού
Το νέο βιβλίο του Γιώργου Πίττα με τίτλο «Οι Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015.
Οι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα βιβλίο που θα μας κάνει να αγαπήσουμε πιο πολύ τη Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πραγματικό συγγραφικό «διαμάντι», προϊόν μακρόχρονης ερευνητικής δουλειάς και υπόδειγμα υψηλής αισθητικής, που αναδεικνύει ένα-ένα 100 ελληνικά προϊόντα (φυστίκι, κρόκος, μαστίχα, ρόδι…), συνθέτοντας το ψηφιδωτό του Γαστρονομικού μας Πολιτισμού.
Το ενδιαφέρον, η σημασία και η συνεισφορά του συγγραφικού αυτού έργου, ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της Γαστρονομίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, «Προϊόντα και άνθρωποι, γεύσεις και συνταγές, μύθοι και ιστορία, παράδοση και λογοτεχνία, τόποι και τοπία, ήθη και έθιμα, δρώμενα και τελετουργίες, θεωρίες και επιχειρηματικότητα, ξετυλίγονται μέσα στις σελίδες του και δένουν σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων που μπορούν να συγκροτήσουν τον βασικό πυλώνα μιας νέας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας (Τοπίο – Περιβάλλον - Αγροτική Οικονομία – Προϊόντα – Γαστρονομία – Πολιτισμός -Τουρισμός), αλλά και του νέου υπαρξιακού και πολιτισμικού μας αναπροσδιορισμού».
Oι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα βιβλίο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την Ελληνική Γαστρονομία ως όλον, δίνοντάς μας ταυτόχρονα γερές δόσεις εθνικής αυτογνωσίας, ελπίδας και προοπτικής.
Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για κάθε προϊόν.
Στο εξώφυλλο του βιβλίου, φωτογραφία του κρόκου Κοζάνης.
Άλλα βιβλία του Γιώργου Πίττα:
* "Τα Καφενεία της Ελλάδας", Β’ Έκδοση, Δεκέμβριος 2014
* “Τα Σημάδια του Αιγαίου”
* “Τα Πανηγύρια του Αιγαίου”
* “Η Αθηναϊκή Tαβέρνα”


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη συνεργάτιδα του κ. Πίττα, κα Δανάη Σαλεπούλα, 6979796194,