"Οι Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας". Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πίττα.

Η παρουσίαση του βιβλίου "Οι Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας", πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στα πλαίσια του προγράμματος της 7ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Καλόφωνος, ενώ το βιβλίο και τον συγγραφέα προλόγισε εκ μέρους της Ομάδας Γαστρονομίας της 7ης Γιορτής Φιστικιού η κυρία Ράνια Πετρά. Στο πάνελ συμμετείχε ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς, πρόεδρος της ΚΕΔΑ.

Οι «Θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας» είναι ένα βιβλίο που θα μας κάνει να αγαπήσουμε πιο πολύ την Ελλάδα. Στις σελίδες του θα δούμε, θα γνωρίσουμε, θα θυμηθούμε και θα εκπλαγούμε από τα τόσα προϊόντα και τρόφιμα της ελληνικής γης, που μαζί τους πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε, χωρίς να ξέρουμε την ιστορία τους, τη διατροφική τους αξία και τη σημασία τους στην οικονομία της χώρας. Από τα 100 προϊόντα που παρουσιάζονται ορισμένα έχουν ταυτιστεί με τη ζωή του Έλληνα τόσο στο παρόν όσο στο κοντινό παρελθόν, αλλά και στο απώτερο, που φτάνει μέχρι την ελληνική μυθολογία. Άλλα πάλι τρόφιμα κουβαλούν στην πλάτη τους ιστορίες μεγαλειώδεις, όπως η σταφίδα Κορινθίας, που τον 19ο αιώνα καταλάμβανε σπουδαίο ρόλο στην ελληνική οικονομία, εξασφαλίζοντας το 70% των ελληνικών εξαγωγών και έναν τεράστιο πλούτο στις περιοχές καλλιέργειας και εμπορίας της, άλλα είναι οι σύγχρονοι πρεσβευτές της γαστρομικής διπλωματίας της χώρας μας, όπως η φέτα, το γιαούρτι, το λάδι, το ούζο ενώ άλλα, όπως η κάππαρη, η χαρουπιά ή το φραγκόσυκο, είναι φυτά που χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα, τοπία της ελληνικής γης.

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σχεδιαστής επίπλων και interior designer με παράλληλες σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο Παρίσι. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Νέο Κατοικείν", από το 1980. Από το 1995 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Λευκών της Πάρου, όπου διατηρεί την πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα "Lefkes Village". Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών΄Επιχειρήσεων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου δραστηριοποιήθηκε σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Σημάδια του Αιγαίου", 2007, "Πάρος: οδοιπορικό στον τόπο και το τοπίο", 2008, "Αθηναϊκή ταβέρνα", 2009, "Πανηγύρια στο Αιγαίο", 2011, "Καφενεία της Ελλάδας", 2013.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png