Σχολάρχης στην Αίγινα. Παναγής Ν. Ηρειώτης, 1854 - 1930. Η παρουσίαση του βιβλίου στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Η εκδήλωση αφορούσε στην παρουσίαση του βιβλίου "Σχολάρχης στην Αίγινα. Παναγής Ν. Ηρειώτης, 1854 - 1930", των εκδόσεων "Καλειδοσκόπιο", έκδοσης 2015. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Παναγή Ηρειώτη, που για δεκαετίες υπηρέτησε ως σχολάρχης στην Αίγινα και περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό. Ο Παναγής Ηρειώτης ήταν συγγραφέας και ερευνητής των παραδόσεων της Αίγινας.

Το βιβλίο αξιοποιεί το αρχειακό υλικό του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και με τη σειρά του γίνεται ένα πολύτιμο "εργαλείο" για όσους θέλουν να μελετήσουν τα πλούσια λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία της ιστορίας του νησιού. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, κύριος Κώστας Γαλάνης, ενώ το βιβλίο παρουσίασαν: η κυρία Προνόη Θεολογίδου, ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, και η συγγραφέας κυρία Ελένη Σταμπόγλη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν μαθητές.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά στο τέλος της εκδήλωσης, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κυρία Σταμπόγλη, δώρησε εκατό βιβλία στο Λαογραφικό Μουσείο, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικές του ανάγκες. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο κύριος Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.