"Εύθραυστα Χρόνια". Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Κουμπενά.

"Η Ραφαέλα Μαρνά είναι μια γυναίκα που σε πολύ μικρή ηλικία την απασχόλησε η ψυχολογία των παιδιών, μια και πάντα θεωρούσε τον εαυτό της ωριμότερο καπό τους συνομηλίκους της. Έτσι, προσπαθώντας να γεφυρώσει το χάσμα των γενεών ασχολήθηκε πολύ με τον παιδόκοσμο. Είμαι τυχερή που μπορώ ακόμα να τρυπώνω και να εξερευνώ τον κόσμο των παιδιών, αναφέρει συχνά. θαυμάζω τον ηλεκτρονικό τους εγκέφαλο, μα δεν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου, αν μείνει η καρδούλα τους ακαλλιέργητη χωρίς ευαισθησίες και χωρίς να μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ακόμη και αν αυτά είναι θυμός. μίσος, αποστροφή, για όλους εμάς που τους χαλάμε το όνειρο. Από το 2003 και μετά οι γενιές εξελίσσονται με απίστευτο ρυθμό.

Όταν η κυρία Έλλη, δασκάλα του γιου μου, κάποια στιγμή μου είπε: "Έκανες καλή δουλειά, θεωρώντας ότι εκπαιδεύω το μικρό μου της απάντησα: Εγώ εκπαιδεύομαι. Η ματιά μας διασταυρώθηκε κι ένα σιωπηλό χαμόγελο επισφράγισε τα λεγόμενά μας". Είναι το κείμενο που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του βιβλίου με τίτλο "Εύθραυστα Χρόνια",  που υπογράφεται με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Μαρνά, της Αιγινήτησσας Μαρίας Κουμπενα. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε την Κυριακή στην αίθουσα του τοπικού συλλόγου των Αγίων Ασώματων από την εκπαιδευτικό κυρία Έλενα Ζέρβα, ενώ κείμενα από το βιβλίο διάβασε η κυρία Μαρία Κουμπενά. Τα "Εύθραυστα Χρόνια" αποτελούν μία σειρά από αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους."Εύθραυστα Χρόνια" και είναι το τρίτο βιβλίο της. Έχει εικονογραφηθεί από την ίδια και τα έσοδα του θα βοηθήσουν τόσο τις ανάγκες του συλλόγου "Αίγινα Εθελοντής", όσο και άλλων συλλόγων της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png