Η παρουσίαση του βιβλίου "Αίγινα - Σπίτια και Άνθρωποι" στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση ενός λευκώματος, που η έκδοσή του προκάλεσε θετική αίσθηση, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Πρόκειται για το βιβλίο: "Αίγινα - Σπίτια και Άνθρωποι", που καταγράφει και αναδεικνύει σπίτια και προσωπικούς χώρους, που χαρακτηρίζονται από τους δημιουργούς του βιβλίου ως αισθητικοί, πολιτιστικοί και καλλιτεχνικοί θησαυροί. Στο πάνελ της παρουσίασης  συμμετείχαν η κυρία Αθηνά Γκιόκα, που έκανε την επιμέλεια και τη συγγραφή, η φωτογράφος κυρία Ιωάννα Νικολαρεϊζη και οι κύριοι Γιώργος Καλόφωνος, ιστορικός και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικού Αίγινας και Γιώργος Μπήτρος, εκπαιδευτικός και γυμνασιάρχης, που έκαναν την παρουσίαση του βιβλίου, με ιδιαίτερα εύστοχες παρατηρήσεις.

Το βιβλίο αποτελείται από 300 σελίδες και 480 φωτογραφίες. Το κοινό της χθεσινής εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να απολαύσει κάποιες από τις εικόνες της Ιωάννας Νικολαρεϊζη. Κάθε μία είναι από μόνη της μία γλυκιά αφήγηση, ένα "ταξίδι" σε θετικές σκέψεις. Κάποιες από αυτές ξεκλειδώνουν τόσο εύκολα συναισθήματα και συνειρμούς, δημιουργώντας διόδους προς τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων. Μια αίσθηση θαλπωρής και ασφάλειας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Αικατερίνη Σαλπέα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου κύριος Κώστας Γαλάνης.

Θετικότατη η εικόνα του φροντισμένου χώρου της αυλής του Λαογραφικού, που αποδόθηκε από τον κύριο Καλόφωνο στις προσπάθειες της ΚΕΔΑ και του κυρίου Γιάννη Ζορμπά.