"Τα λέμε και στην Αίγινα. Παροιμίες και καλαντάρι των μηνών". Η παρουσίαση του βιβλίου της Λίνας Μπόγρη Πετρίτου.

Η παρουσίαση του βιβλίου "Τα λέμε και στην Αίγινα. Παροιμίες και καλαντάρι των μηνών" της Λίνας Μπόγρη Πετρίτου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Κώστας Γαλάνης, ενώ στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετείχαν ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος, ιστορικός, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, εκπαιδευτικός, διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, συγγραφέας και ερευνητής της λαογραφίας, η κυρία  Προνόη Θεολογίδου, επιμελήτρια της έκδοσης, εκπαιδευτικός και ο κύριος Νίκος Μπακουνάκης, δημοσιογράφος και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κοινός παρανομαστής όλων των ομιλιών ήταν η αγάπη και τα ευγενή συναισθήματα, προς το πρόσωπο της συγγραφέως Λίνας Μπόγρη Πετρίτου, για το έργο που έχει επιτελέσει και την προσφορά της στην καταγραφή πολύτιμων λαογραφικών στοιχείων της Αίγινας. Είναι βέβαιο ότι το βιβλίο της θα παραμείνει πολύτιμη παρακαταθήκη για την Αίγινα, ένας θησαυρός γνώσεων, πνευματική κληρονομία όλων μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png