Η παρουσίαση του βιβλίου του π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, "Ο Άγιος Νεκτάριος και ο Όσιος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος".


Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρωτοπρεσβυτέρου, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Ο τίτλος του βιβλίου είναι: "Ο άγιος Νεκτάριος και ο όσιος γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος (αυθεντικές μαρτυρίες)" και τη παρουσίασή του έκαναν ο κύριος Καλαμάκης Διονύσιος, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κύριος Σοφοκλής Δημητρακόπουλος, συγγραφέας, θεολόγος και φιλόλογος.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Επτάλοφος" Αθήναι 2017, σε διάσταση 17x24 εκ., 360 σελίδες σε χαρτί Velvet, όλο τετράχρωμο με 235 φωτογραφίες. Αποτελεί τον Πρώτο τόμο μιάς προσδοκώμενης σειράς βιβλίων με τον γενικό τίτλο: "Γεροντάδες και Άγιοι που σημάδεψαν τη ζωή μου".

Στις σελίδες του ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αιγίνης Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γιαννούλης διασώζει αυθεντικές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι έζησαν τον Άγιο Νεκτάριο και τον Όσιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο. Στην αρχή παρατίθεται χρονολογικό διάγραμμα των κυριωτέρων σταθμών της ζωής των δύο ιερών αυτών προσώπων, που έζησαν στον 20ο αιώνα και ο ένας υπήρξε πνευματικός γόνος του άλλου, με την πνευματική διαδοχή τους να φτάνει μέχρι στις μέρες μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, η πρόεδρος της 9ης Γιορτής Φιστικιού κυρία Καίτη Σαλπέα.

Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων της 9ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.