Με το βιβλίο της Ίριδας Κρητικού "Hortus Conclusus: Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης", συνεχίστηκαν οι "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" στο Εϋνάρδειο.

20210818_214420.jpg
Κατάμεστος από φίλους του βιβλίου, ήταν και χθες το βράδυ ο κήπος του Εϋναρδείου, που μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, βρίσκει τη θέση του στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού. Η επιτυχημένη πρωτοβουλία του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, να ανοίξει τον εξωτερικό χώρο για τις "Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα", κατέδειξε με εμφατικό τρόπο την ανάγκη να αναστηλωθεί και να αποδοθεί στην κοινωνία το νησιού.

Οι "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" συνεχίστηκαν με την παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Κρητικού "Hortus Conclusus: Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης". Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. Η συγγραφέας του βιβλίου Ίρις Κρητικού και η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού, διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ οι Χαράλαμπος Πέννας, Δρ. Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης & Επίτιμος Διευθυντής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αργοσαρωνικού–Κυκλάδων, Διονύσης Καλαμάκης, Φιλόλογος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαριλένα Γιαννούλη, Δημοσιογράφος, το παρουσίασαν. Στην παρουσίαση συμμετείχε ο εικαστικός Νεκτάριος Αποσπόρης, έργα του οποίου φιλοξενούνται στο βιβλίο. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης και κ. Καίτη Σαλπέα, μέλη του  Εφορευτικού Συμβουλίου και ένα μεγάλο κοινό που "αγκαλιάζει", υποστηρίζει και τιμά με την παρουσία του τις "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" στον κήπο του Εϋναρδείου.