Με το βιβλίο της Ίριδας Κρητικού "Hortus Conclusus: Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης", συνεχίστηκαν οι "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" στο Εϋνάρδειο.

20210818_214420.jpg
Κατάμεστος από φίλους του βιβλίου, ήταν και χθες το βράδυ ο κήπος του Εϋναρδείου, που μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης, βρίσκει τη θέση του στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού. Η επιτυχημένη πρωτοβουλία του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, να ανοίξει τον εξωτερικό χώρο για τις "Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα", κατέδειξε με εμφατικό τρόπο την ανάγκη να αναστηλωθεί και να αποδοθεί στην κοινωνία το νησιού.

Οι "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" συνεχίστηκαν με την παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Κρητικού "Hortus Conclusus: Τριάντα έξι ιστορίες ξανακερδισμένης άνοιξης". Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. Η συγγραφέας του βιβλίου Ίρις Κρητικού και η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού, διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ οι Χαράλαμπος Πέννας, Δρ. Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης & Επίτιμος Διευθυντής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αργοσαρωνικού–Κυκλάδων, Διονύσης Καλαμάκης, Φιλόλογος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαριλένα Γιαννούλη, Δημοσιογράφος, το παρουσίασαν. Στην παρουσίαση συμμετείχε ο εικαστικός Νεκτάριος Αποσπόρης, έργα του οποίου φιλοξενούνται στο βιβλίο. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης και κ. Καίτη Σαλπέα, μέλη του  Εφορευτικού Συμβουλίου και ένα μεγάλο κοινό που "αγκαλιάζει", υποστηρίζει και τιμά με την παρουσία του τις "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" στον κήπο του Εϋναρδείου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png