"Αυτό το όμορφο μαλακό νησί". Διάλεξη της Αμάντας Μιχαλοπούλου, με λογοτεχνικές αναφορές στην Αίγινα από την αρχαιότητα ως σήμερα, στον κήπο του Εϋνάρδειου.

20210901_220644-eynardeio.jpg
Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ ο κύκλος των επιτυχημένων εκδηλώσεων με τίτλο "Κάθε Τετάρτη στο Ευνάρδειο με ένα βιβλίο", που διοργάνωσε η Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας. Τα φώτα έσβησαν (ελπίδα όλων όχι για πολύ) όμως οι αναμνήσεις από την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, θα συνεχίζουν να φωτίζουν αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό, που με τη βοήθεια των εκδηλώσεων ανακάλυψαν ξανά οι κάτοικοι και οι φίλοι της Αίγινας, το Εϋνάρδειο.


Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον πρόεδρο της Εφορευτικού Συμβουλίου Γιώργο Καλόφωνο, όσο και στα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και σε όσους συμπαραστάθηκαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση είχε θέμα: "Αυτό το όμορφο μαλακό νησί: Λογοτεχνικές αναφορές στην Αίγινα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα". Προσκεκλημένη η βραβευμένη συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Καλόφωνος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Νεκτάριος Δαρδανός, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης, Καίτη Σαλπέα, Σταμάτης Μαρμαρινός και Νεκτάριος Λεούσης.

Επιστολή απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με ευχές τόσο για τις εκδηλώσεις στο Εϋνάρδειο, όσο και για την βιβλιοθήκη.

Με αφορμή τη διάλεξη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου με θέμα "Η Αίγινα στην Λογοτεχνία", σε επιμέλεια του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Γιώργου Μπήτρου. Πρόκειται για τη συνέχεια της έκθεσης που ξεκίνησε ο ίδιος το 2009 και από τότε την εμπλουτίζει συνεχώς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png