"Ξαναδιαβάζοντας την Αιγιναία". Εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια και τα τριάντα τεύχη του περιοδικού.



Σαν να ήταν χθες, τον Αύγουστο του 2010, που καλύπταμε μία εκδήλωση της "Αιγιναίας" στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Η εκδήλωση είχε συμπέσει με τα δέκα χρόνια της έκδοσης του περιοδικού. Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα.


Ο μοναδικός τρόπος για να συμβιβαστεί κανείς με τον χρόνο, είναι αυτός να είναι παραγωγικός, να αφήνει πίσω του δημιουργία. Να αφήνει πράγματα που κάνουν τον δημιουργό τους, να αισθάνεται αυτή την ευλογημένη αίσθηση της πληρότητας και της ευτυχίας, για λίγο όμως.

Η "Αιγιναία" κατάφερε και τα δύο. Ήταν και παραγωγική και δημιουργική. Η δεύτερη δεκαετία της ζωής της συνέπεσε με την απώλεια εκατοντάδων τίτλων περιοδικών εκδόσεων και εφημερίδων. Η "Αιγιναία" κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει ζωντανή, αλλά και το περιεχόμενό της να ρέει μαζί με το χρόνο, να έχει ενδιαφέρον, να είναι ζωντανό και χρήσιμο.

H "Αιγιναία" δεν είναι μόνο περιοδικό, χαρακτηρίστηκε, δικαίως, και εγκυκλοπαίδεια. Η "Αιγιναία" διοργάνωσε περίφημες εκδηλώσεις, πολιτιστικές, με μουσικό περιεχόμενο και λογοτεχνικό, ημερίδες. Προχώρησε σε ειδικές εκδόσεις και αξιοποίησε ως συντακτική επιτροπή, γνωστούς Αιγινήτες, που ασχολούνται με τα πολιτιστικά, την τέχνη, της αρχιτεκτονική, τη λαογραφία.

Το περιοδικό "η Αιγιναία" με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων κυκλοφορίας και της έκδοσης τριάντα τευχών, διοργάνωσε χθες το βράδυ εκδήλωση στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Μπόγρης ιατρός και διευθυντής της έκδοσης, ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας, η κ. Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, συγγραφέας, ο κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  ο κ. Μιχάλης Μουτσάτσος γεωπόνος και δημοσιογράφος. Όλοι τους από τον πρώτο πυρήνα της δημιουργίας του περιοδικού.
 
Ακολούθησε αναγνώστη κειμένων από μέλη της συντακτικής ομάδας της Αιγιναίας. Κείμενα διάβασαν ο κ. Γιώργος Μπήτρος, ο κ. Δημήτρης Νικολόπουλος, η κ. Προνόη Θεολογίδου, η κ. Ελένη Σταμπόγλη, η κ. Ανίτα Λεούση και η κ. Ντίνα Χατζίνα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε έκθεση με έργα της Καλλιόπης Κοπανίτσα, από το 30ο επετειακό τεύχος.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png