"Τα μήλα του διαβόλου" του Αντώνη Παπαϊωάννου. Αστυνομικό μυθιστόρημα στην Αίγινα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Δελτίο Τύπου.
Ένα νέο βιβλίο που αναφέρεται στην Αίγινα του Ιωάννη Καποδίστρια, κυκλοφόρησε
από τις εκδόσεις Δίαυλος.
Πρόκειται για το αστυνομικό μυθιστόρημα του Αντώνη Παπαϊωάννου «Τα μήλα του διαβόλου» που εκτυλίσσεται στην Αίγινα του 1828, μόλις έχει φτάσει μόλις ο Ιωάννης Καποδίστριας για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Κυβερνήτης της Ελλάδας.
Από τις πρώτες του ενέργειες ήταν και η προσπάθεια να καθιερώσει την καλλιέργεια της πατάτας στο νησί και σε όλη τη χώρα, επιλύοντας το επισιτιστικό πρόβλημα.
Στο νησί, αρωγός στην προσπάθεια του Κυβερνήτη, βρίσκεται, μετά από μια περιπλάνησή του στην Ευρώπη και ο Μεσολογγίτης Γιωργάκης Σγουρδέλης, που γνωρίσαμε ως έναν «πρώιμο ντετέκτιβ» στο «Άμα θέλω γίνομαι διάβολος» του ίδιου συγγραφέα
 (Εκδόσεις Δίαυλος, 2020).
Μια δηλητηρίαση ενός επιφανούς μέλους της αιγινήτικης κοινωνίας όμως, που αποδίδεται στις πατάτες, κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το σχέδιο του Κυβερνήτη, ο οποίος αναθέτει στον Γιωργάκη Σγουρδέλη να διερευνήσει την υπόθεση και να ανακαλύψει τον πραγματικό υπαίτιο της δηλητηρίασης, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα ανάμεσα στους γαιοκτήμονες που θεώρησαν την πατάτα δηλητηριώδες φυτό.
Τις προσπάθειες του Σγουρδέλη δυσκολεύει η πανδημία πανώλης που ξέσπασε εκείνη την εποχή και η καραντίνα που είχε επιβληθεί. Θα τα παρατήσει ή θα φτάσει ως το τέρμα;
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png