"Τα Ξεφωνητά". Η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Γύρα.

 
Στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η παρουσίαση του βιβλίου "Τα Ξεφωνητά", του συγγραφέα Μιχάλη Γύρα. Στην εκδήλωση που παρακολούθησε με ενδιαφέρον, ένα πολύ μεγάλο κοινό, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα βιβλία: "Τα διηγήματα ενός ξεβράκωτου ιππότη", "Το ημερολόγιο του χειρουργού Μιχάλη Γύρα", "Το βιβλίο του χειρουργού Μ. Γύρα - Φανταστικές ιατρικές ιστορίες".


Αποσπάσματα διάβασε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε για τον εαυτό του, τη σχέση του με το γράψιμο, στο πλαίσιο της ιδιότητάς του ως ιατρού, της σχέσης του με τον πατέρα του, τις βιωματικές του εμπειρίες και την προσωπική οπτική της καθημερινότητας και της επαφής του με τους άλλους ανθρώπους. Επίσης παρουσίασε ένα μικρό video, αφιέρωμα στην μνήμη του Βαγγέλη Λάζου, ιδρυτή των εκδόσεων "Δωδώνη", ενώ την βραδιά προλόγισε ο γιος του και χαιρέτησε η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη.
 
Ο Μιχάλης Ν. Γύρας γεννήθηκε στην Αθήνα από Ηπειρώτες γονείς (Ζίτσα Ιωαννίνων). Φοίτησε στο Δημοτικό του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού and Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αριστούχος Διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου. Εξειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και τη θωρακο-καρδιο-αγγειοχειρουργική με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό (Αμερική, Σουηδία κ.ά.).
 
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1996 με "Το βιβλίο του χειρουργού Μ. Γύρα - Φανταστικές ιατρικές ιστορίες", μετά την αποχώρησή του από το Εθνικό Σύστημα Υγείας· ακολούθησαν "Το ημερολόγιο του χειρουργού Μιχάλη Γύρα" (1997),το "Εν αρχή η αγάπη, τ'' άλλα έπονται" (1997) και "Τα διηγήματα ενός ξεβράκωτου ιππότη" (2000), όλα από τις Εκδόσεις "Δωδώνη". Την άνοιξη του 2006 δημιούργησε στη Βούλα έναν χώρο πολιτισμού και ποιοτικής διασκέδασης.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησε η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και ένα μεγάλο κοινό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png