Με το βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη "Ορατή σαν αόρατη", ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές βραδιές στο Εϋνάρδειο.


Με τη Ζυράννα Ζατέλη και το βιβλίο της "Ορατή σαν αόρατη",  από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" - Αθήνα 2021, ολοκληρώθηκε χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, με τίτλο: "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο". Στο τραπέζι της παρουσίασης μαζί με την συγγραφέα ήταν ο δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκος Μπακουνάκης, που συνομίλησε με τη Ζυράννα Ζατέλη, για το βιβλίο της. Επίσης, ο Γιώργος Καλόφωνος που προλόγισε την βραδιά. 


Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Κουκούλης, κ. Καίτη Σαλπέα, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και όπως πάντα ένα μεγάλο κοινό.

Η Ζυράννα Ζατέλη, μία από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, γεννήθηκε στον Σοχό Θεσσαλονίκης το 1951. Σπούδασε θέατρο στην Αθήνα, μα δεν ασχολείται παρά με το γράψιμο. Η Περσινή αρραβωνιαστικιά είναι το πρώτο της βιβλίο με διηγήματα (1984). Ακολούθησε το Στην ερημιά με χάρι (1986), επίσης με διηγήματα. Το 1993 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της Και με το φως του λύκου επανέρχονται (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 1994) και το 2001 το μυθιστόρημα Ο θάνατος ήρθε τελευταίος, πρώτο μέρος της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2002).


Το 2006 κυκλοφόρησε το αφήγημα Οι μαγικές βέργες του αδελφού μου, το 2009 το μυθιστόρημα Το πάθος χιλιάδες φορές, δεύτερο μέρος της τριλογίας Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους, το 2011 η συλλογή αφηγημάτων Ηδονή στον κρόταφο και το 2017 τα Τετράδια ονείρων. Το 2021 εκδόθηκε το μυθιστόρημα Ορατή σαν αόρατη, με το οποίο ολοκληρώνεται η τριλογία της. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου της (2010). Τα βιβλία της μεταφράστηκαν και κυκλοφορούν στην Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Σερβία, την Ρωσία, την Λιθουανία και τις ΗΠΑ.


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του φετινού κύκλου, να προσθέσουμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στον πρόεδρο της Εφορευτικού Συμβουλίου Γιώργο Καλόφωνο, όσο και στα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και σε όσους συμπαραστάθηκαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, που φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες, σημαντικούς συγγραφείς και ανθρώπους του πνεύματος, τόσο στο τραπέζι των παρουσιάσεων, όσο και στο βιβλιόφιλο κοινό, που με την παρουσία του στήριξε τις καλοκαιρινές βραδιές στο Εϋνάρδειο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png