"Ίων ο Κύων: Περί συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων". Το βιβλίο της Στέλλας Παναγιωτοπούλου στον κήπο του Εϋνάρδειου.

DSC_0005-eynardeio-panagitopoulou-00.JPG

Με το βιβλίο, "Ίων ο Κύων: Περί συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων", Αθήνα, Ίκαρος, 2023, της Στέλλας Παναγιωτοπούλου, συνεχίστηκε χθες Τετάρτη 9 Αυγούστου, ο κύκλος εκδηλώσεων της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο. Πέντε αυγουστιάτικες βραδυές για το βιβλίο και την Αίγινα". Και χθες ο κήπος του ιστορικού κτηρίου ήταν κατάμεστος από τους φίλους του βιβλίου, μήνυμα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και αισιόδοξο για την πρωτοβουλία της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. 


Το κοινό καλωσόρισε ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της βιβλιοθήκης. Η συγγραφέας συνομίλησε με τον Αντώνη Γκόλτσο, επίσης συγγραφέα και επιμελητή εκδόσεων. Αφετηρία για την συζήτηση το βιβλίο της και ο ήρωας και αφηγητής του, ο Ίων, ένας ημίαιμος διανοούμενος σκύλος, που, μέσα από τους προβληματισμούς, την περιέργεια και την παρατηρητικότητά του, θίγει με ανάλαφρο τρόπο ένα μεγάλο φάσμα σοβαρότατων θεμάτων. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Αννίτα Δεκαβάλλα. 

Η Στέλλα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Λονδίνο (LSE) και δίδαξε επί 12 χρόνια αυτά τα αντικείμενα σε αγγλόφωνα κολλέγια στην Ελλάδα. Σε μια αλλαγή πορείας, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία για άλλα 12 χρόνια, με αντικείμενο θέματα υγείας και βιοηθικής. Σήμερα ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου σε συναφή ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει εκδώσει μία νουβέλα (Τότε τον είδα για πρώτη φορά) και ένα μυθιστόρημα (Έξοδος προς την Καππαδοκία) στις εκδόσεις Ροδακιό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png