Με το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη "Ο Ανήφορος", ολοκληρώθηκαν οι αυγουστιάτικες βραδιές στον κήπο του Εϋνάρδειου.

eynardeio-end-00.JPG
Με τον Νίκο Καζαντζάκη, και το ανέκδοτο μέχρι πρόσφατα μυθιστόρημά του "Ο Ανήφορος", (Αθήνα, "Διόπτρα", 2022), ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο τρίτος κύκλος των εκδηλώσεων της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο.


Στον όμορφο κήπο του Εϋνάρδειου, του εμβληματικού καποδιστριακού μνημείου της Αίγινας, παρουσιάστηκε από τους συντελεστές της, τόσο η έκδοση του "Ανήφορου", που αποτέλεσε το κορυφαίο εκδοτικό γεγονός της χρονιάς που μας πέρασε, όσο και το σημαντικό εγχείρημα των εκδόσεων "Διόπτρα", που επανεκδίδει το σύνολο του έργου του Καζαντζάκη με μια προωθημένη και σύγχρονη αισθητική αντίληψη, εγχείρημα που απέσπασε φέτος το χρυσό βραβείο των European Design Awards στην κατηγορία "Σχεδιασμός εξωφύλλων σειράς".

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Βίκυ Κατσαρού (μεταγραφή χειρογράφου και επιμέλεια κειμένου), ο βραβευμένος Γιάννης Καρλόπουλος (σχεδιασμός βιβλίων και καλλιτεχνική επιμέλεια) και ο Φιλήμων Πατσάκης (υπεύθυνος εκδοτικού σχεδιασμού).

Αποσπάσματα από τον "Ανήφορο" διάβασε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι φετινές βραδιές στο Εϋνάρδειο,  με την Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη της Αίγινας να τιμά τον μεγάλο μας λογοτέχνη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png